header image

Информација за законот за платежни услуги и платни системи

1. 11. 2022

Информација за законот за платежни услуги и платни системи

 

Почитувани,

Од 01.01.2023 година стапува во примена новиот Закон за платежни услуги и платни системи (во понатамошен текст: ЗПУПС).

Во насока на ваше запознавање и информирање, Стопанска банка АД - Скопје ја објавува содржината на одредбите на рамковниот договор согласно ЗПУПС. Објавената содржината на рамковниот договорот е во согласност со важечкиот ЗПУПС, а евентуалните дополнувања и измени би следеле по дополнително донесување на релевантните подзаконските акти кои ја регулираат ова област.

Информацијата е достапна на нашата веб страница.

Стопанска банка АД - Скопје
На ваша страна

 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.