header image

Информација за промени на начинот на пресметка и наплата на трошоци за платен промет

Почитувани,


Ве известуваме дека почнувајќи од 01.08.2020  Стопанска Банка АД Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците за платен промет во следните сегменти:

 

  1. Трошоците за водење на сметка ќе бидат базирани на промет во текот на еден календарски месец и тоа:
    • Промет во износ до 500 илјади мкд- провизија во износ од 300 МКД
    • Промет во износ над 500 илјади мкд до 1 милион мкд-провизија од 600 МКД
    • Промет над 1 милион мкд- провизија од 1,100 МКД
  2. Банката воведува провизија за изготвување на изводи во износ од 10,00 мкд по извод.


Наплатата на наведените провизии ќе се врши на почетокот на следниот календарски месец за провизијата од предходниот месец. Првата наплата на провизии согласно новиот начин ќе започне да се извршува почнувајќи од 01.09.2020.

Наведената промена претставува усогласување на  тарифните ставки согласно пазарната практика.

Стопанска банка АД - Скопје

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.