header image

Информација за лажни и малициозни e-mail пораки

20. 3. 2023

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЛАЖНИ МАЛИЦИОЗНИ E-MAIL ПОРАКИ

Почитувани клиенти,

Во текот на денот добивме информација дека одредени клиенти и соработници добиле сомнителна e-mail порака која треба да наликува на допис од Стопанска банка, но е испратена од лажна e-mail адреса. Имено, адресата завршува со stp.com.mk наместо stb.com.mk, а покрај тоа е напишана на лош македонски јазик, со нелогични насоки и прилог со несоодветна екстензија.

Бидете внимателни, не ги отворајте и не ги препраќајте пораките дополнително до други e-mail адреси затоа што прилогот веројатно содржи malware кој може да Ви наштети.


 
Како и досега, ваквите обиди се насочени кон загрозување на Вашата безбедност зад превезот на довербата што ја имаат клиентите во познати брендови како што се банките. Се надеваме дека со редовно информирање за чекорите за засилена безбедност и алертирање при вакви појави, успеваме заеднички да го намалиме успехот на малициозните дописи.

Стопанска банка АД - Скопје

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.