header image

Информација за измена и дополнување на Тарифа за надоместоци за правни и за физички лица

4. 11. 2022

Информација за измена и дополнување на Тарифа за надоместоци за правни и за физички лица

 

Почитувани,


Ве известуваме дека од 1. 11. 2022 г. Стопанска банка АД – Скопје, изврши измени и дополнувања во Тарифата за надоместоци и услуги за правни и физички лица. Измените се однесуваат на следните услуги:

  • Процесирањето на хартиени налози (ПП30, ПП50 и ПП53) налози преку клиринг
  • Сторнирање/повлекување на налог преку клиринг
  • Издавање на извештаи од блокирани сметки
  • Критериумите за ослободување од трошок за годишна чланарина за Visa Classic Debit и MasterCard Debit
  • Прифаќање на платежни картички во ПОС трговската мрежа
  • Користење на дигиталното банкарство за физички и правни лица


Тарифите со надоместоци за физички и правни лица се достапни на следните линкови:
Правни лица
Физички лица


Стопанска банка АД - Скопје

Аплицирај online

МОЖЕ ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.