header image

Информација за електронска достава на фактури

01. 03. 2021

 

Информација за електронска достава на фактури

 

Согласно одредбите од член 53-в од Законот за данокот на додадена вредност, Стопанска банка АД - Скопје ги известува своите деловни партнери дека e согласна за прием на фактури пратени по електронски пат до 31. 12. 2021 година.
 
Фактурите пратени по електронски пат треба да се доставуваат исклучиво на е-адресата e-fakturi@stb.com.mk.
 
Секоја фактура која ќе се достави на друга e адреса, а не на e-адресата e-fakturi@stb.com.mk, ќе се смета дека не е примена во Банката.
 
Стопанска банка АД Скопје

 

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.