header image

Денови на финансиска писменост 23-27. 11. 2020 година

23. 11. 2020

 

Денови на финансиска писменост

 

Како и претходните години, Стопанска банка АД - Скопје се приклучува во активностите во рамки на „Денови на финансиска писменост“, кое има за цел да го поттикне населението да се стекне со знаења и вештини за ефикасна употреба на финансиите, буџетирање и инвестирање. На овој начин, клиентите ќе можат успешно да управуваат со личните и деловните финансии и да создадат на тој начин одржлив семеен/деловен буџет.

Финансиската писменост е тема која е потребно да се обработува а Стопанска банка АД - Скопје како системска банка постојано работи на развој на едукативни материјали за своите производи и услуги. За разлика од минатите години кога се организираа предавања и посети во сите градови низ Републиката, годинава поради пандемијата со COVID - 19 нашите активности ќе се ограничат на online едукација.

Дознајте повеќе за „Деновите на финансиска писменост“ на веб страницата на НБРСМ.

Едукативните материјали кои Банката ги има изработено се однесуваат за различни целни групи и можете да ги најдете на следните линкови:

- Игра „Пчелка“ за детско штедење како и боенка за најмалите наши сограѓани да ги учат вредностите на штедењето.


  ПЛАТА +

 

  Станбен кредит

 

  Пренос на средства на АТМ безготовински

 

Мобилно банкарство

 

ТОПСИ пакет за млади

 

Стопанска банка АД - Скопје
На ваша страна

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.