header image

Јавен повик за 48. собрание на акционери

01.06.2020

 

Јавен повик за 48. собрание на акционери

 

Врз основа на членот 27 од Статутот на Стопанска банка АД – Скопје (С.О. бр. 399 / 4. 3. 2020 година, пречистен текст), Надзорниот одбор на СБ, на седницата одржана на 28. 5. 2020 година, донесе одлука за свикување на 48. седница на Собранието на акционери на СБ (Н.О. бр.28/ 2020 од 28. 5. 2020 година).

Седницата на Собранието ќе се одржи на 30 јуни 2020 година (вторник), со почеток во 12.00 часот по пат на кореспонденција, со оглед на вонредната состојба, а со цел почитување на заштитните мерки за спречување на ширењето на вирусот ковид-19 на Владата на Република Северна Македонија и во согласност со соопштението на Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија од 16. 3. 2020 година за модификација на одржување на годишните собранија на акционери.

Повикот во целост е достапен на нашата интернет страница.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.