КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР +389 (0)2 3100-109

 

Адреса:
11 Октомври, 1000 Скопје

Факс:
+389 (0)2 3114-503  

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

12.06.2019

 

Активности на спортистите од Синдикатот на СТБ

 

Синдикатот при Стопанска банка АД - Скопје секоја година зема активно учество на банкарските игри во Македонија, а овојпат учествуваше и на меѓународните спортски игри во Србија под името #Бофосијада 2019.

 

Горди сме што нашиот тим освои трето екипно место на овие меѓународни игри и повторно не претставуваше во најдобро светло. Тимски и индивидуално, освоени беа повеќе медали и трофеи:

- прво место фудбал

- второ место стрелаштво (екипно)

- Беата и Зоран освоија злато во стрелаштво

- Марјанчо донесе злато во пикадо

 

На банкарските игри во Охрид оваа година освоија трето место екипно и бројни резултати во сите спортови:

- прво место кошарка

- прво место стрелаштво (жени)

- прво место шах (мажи)

- трето место пикадо (жени)

- трето место куглање (жени)

- второ место баскет (жени)

- второ место тенис мешани двојки

 

Тимскиот дух се гради и негува со години, за што се доказ и овие успеси на нашите спортисти.

 

 

 

 

 

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна