header image

КАСКО

Отсега - купете КАСКО полиса или било кој друг вид на осигурување од филијалите на Стопанска банка АД - Скопје, во соработка со Кроација Осигурување / Неживот.

 • Со каско осигурувањето добивате комплетна финансиска сигурност на возилото.  
 • Овој вид на осигурување е доброволно осигурување кое дава заштита од материјална штета на осигуреното возило во сообраќајна несреќа независно од виновникот, како и сите оштетувања, уништувања или исчезнување на возилото. 
 • Предмет на осигурување се сите видови на моторни возила како и опремата која е фабрички вградена со возилото. 

Покриени ризици со Каско полисата за осигурување на Вашето возило:

 • Сообраќајна незгода, како превртување, судар, удар, лизгање, урнување и слично;
 • Паѓање на предмет или удар од некој предмет;
 • Пожар;
 • Ненадејно надворешно термичко или хемиско дејство;
 • Удар од гром;
 • Експлозија, освен експлозија од нуклеарна енергија;
 • Луња, град, снежна лавина;
 • Поплава, порој и високи води;
 • Паѓање на воздушни летала;
 • Манифестации и демонстрации;
 • Кражба и разбојништво;
 • Злонамерни постапки на трети лица. 

Не заборавајте, при купувањето на Каско осигурување може да го искористите попустот од 600 или 400 денари, кој го доделува Банката доколку сте корисник на потрошувачки кредит со вклучено осигурување од незгода.

Информативна пресметка за годишната премија (цена) за осигурување можете да добиете во било која од филијалите на Банката, како и преку 24/7 Контакт Центарот на (02) 3100 109.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на