header image header image

Вози право, вози здраво vol. 7

#ВПВЗ

 7мо издание на “Вози право, вози здраво“, општествено одговорен настан на Стопанска банка АД - Скопје

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА: Поради временските услови, стартот на настанот се поместува за 11 часот, пред Порта Македонија, недела 28.05.

 

Повторно го преплавуваме градот со велосипеди, тротинети, ролерки, бебешки колички и насмеани лица!

Ги повикуваме сите граѓани на Скопје кои сакаат низ центарот на Градот слободно да ги возат своите велосипеди, ролерки, тротинети (електрични или обични), скироли и бебешки колички да ни се приклучат на најмасовното возење по улиците ослободени од автомобили. Настанот ќе се одржи на 28 мај, недела со СТАРТ од 11 часот од Порта Македонија по што следува забава и лотарија на целта во Градскиот парк.

 

Регистрација за учество

За учество во настанот и лотаријата потребно е да се регистрирате на едноставната форма достапна на нашата веб страница по што ќе добиете e-mail и SMS пораки за успешна регистрација.

Подигнување на редни броеви

Редните броеви од регистрацијата ќе можете да ги подигнете од просториите на Стопанска лизинг на ул. Македонија, покрај спомен куќата на Мајка Тереза секој ден од понеделник 22.5 до сабота 27.5, од 10 до 18 часот.

Подигнување на редни броеви пред стартот НЕМА да биде овозможено. Затоа, побрзајте подигнете ги броевите најдоцна до сабота, 27. 5, до 18часот од Стопанска лизинг. 


На целта во Градскиот парк, сите регистрирани учесници кои ги подигнале своите бројчиња и учествувале на трката ќе може да учествуваат во вредната лотарија и да се освежат со вода, сладолед и грицки.
За доброто расположение на присутните ќе се погрижат 5+ фамилија, Baskerfest како и водителите Дени, Игор и Цако.

Лотарија

За сите учесници, покрај ВПВЗ репрезентацијата ќе има и вредна лотарија која овојпат вклучува 7 х 7 вредни награди:

 • 7 SPECIALIZED велосипеди (L)
 • 7 SPECIALIZED велосипеди (XXS)
 • 7 Garmin часовници
 • 7 Airpords слушалки
 • 7 JBL слушалки
 • 7 велосипедски кациги и
 • 7 спортски ранци

Банката обезбеди и ваучери за вода, сладолед и грицки со што ќе го освежиме пристигнувањето на целта и ќе можеме да уживаме во добрата забава.
 

Совети и Препораки

Како и досега, нашите препораки за безгрижно учество на ВПВЗ се:
- не се оддалечувајте од вашето друштво, ова посебно важи за децата. Погрижете се детето да знае како да ве контактира во случај да се разделите.
- внимавајте на своите работи и не ги оставајте без надзор
- дојдете најмалку 15 минути пред стартот на трката за да ги чуете сите насоки и препораки за трката
- не брзајте, трката е од ревијален карактер и првите на целта нема да бидат посебно наградени
- бидете на целта за време на лотаријата, доколку не се пријавите кога ќе биде извлечено бројчето, истото ќе биде поништено и ќе биде извлечен нов добитник
- внимавајте на брзината и на безбедноста. Во случај на незгода, ангажирани ќе бидат возила на брзата помош кои ќе може да ви помогнат. Побарајте некој од нашите волонтери кои ќе бидат распределени на стартот, долж патеката и на целта во паркот.
- очекуваме пријатни временски услови, но секогаш е добро да бидете заштитени од UV зрачење
- Банката ќе обезбеди услови за учесниците да можат соодветно да се ослободат од отпадоците затоа што нагласено внимание ќе биде посветено на хигиената и за време на одржувањето на настанот како и по завршувањето на истиот.

 

Банката информира дека работи согласно законската регулатива за заштита на лични податоци и дека личните податоци во процесот на регистрација се собираат и обработуваат само за потребите на целосна реализација на ревијалната трка и по нејзино завршување истите ќе бидат избришани и уништени согласно регулативата. Настанот ќе биде сниман и фотографиран со цел промоција на истиот во медиумите. Видеото и фотографиите ќе бидат објавени на веб страницата како и на профилите на Стопанска банка на социјалните мрежи.
Сите добитници при подигнување на наградата ќе треба да се пријават кај волонтерите со цел евидентирање на личните податоци потребни за исплата на персонален данок.
Со поднесување на формата за регистрација, потврдувате дека сте лично одговорни за своите активности и постапки за време на ревијалната трка и дека ќе се грижите за себе и за својот личен имот. Банката не превзема одговорност за однесувањето и постапките на учесниците како и евентуалните повреди или оштетувања на учесниците или нивниот личен имот за време на ревијалната трка и настанот.

 

Впечатоци од претходните изданија на #ВозиПравоВозиЗдраво

 

Видеа

Вози Право Вози Здраво 6

Вози Право Вози Здраво 5

Вози Право Вози Здраво 4

Вози Право Вози Здраво 3

Вози Право Вози Здраво 2

Вози Право Вози Здраво 1

 

Фотографии

ВПВЗ 6

ВПВЗ 5

ВПВЗ 4

ВПВЗ 3

ВПВЗ 2

ВПВЗ 1

 

СЕ ГЛЕДАМЕ НА СТАРТОТ!

Добитници од лотаријата

Среќните добитници кои беа извлечени и беа присутни на настанот да си ги преземат наградите се:

ПРВ ДОБИТНИК: Ваучер 12.000денари од Град Скопје - малолетно лице Ј.П. реден број 508

7+7 ВЕЛОСИПЕДИ

 1. Specialized велосипед - малолетно лице К.Р. реден број 5200
 2. Specialized велосипед - малолетно лице И.Ј. реден број 1651
 3. Specialized велосипед - малолетно лице С.П. реден број 3149
 4. Specialized велосипед - малолетно лице Д.М. реден број 6371
 5. Specialized велосипед - Борче Ј. реден број 2165
 6. Specialized велосипед - Тамара Т. реден број 3605
 7. Specialized велосипед - Катерина К. С. реден број 6321
 8. Specialized велосипед - малолетно лице М.Г. реден број 7623
 9. Specialized велосипед - Марјан П. реден број 1875
 10. Specialized велосипед - Кире М. реден број 3258
 11. Specialized велосипед - малолетно лице Х.П. реден број 5820
 12. Specialized велосипед - Ристо А. реден број 5203
 13. Specialized велосипед - Кристина А. реден број 1499
 14. Specialized велосипед - малолетно лице И.Р. реден број 2031
  7 Garmin часовници
 15. Garmin часовник - малолетно лице А.Д. реден број 6939
 16. Garmin часовник - Зулфие Р. реден број 3174
 17. Garmin часовник - Мирослав С. реден број 2295
 18. Garmin часовник - малолетно лице А.С. реден број 1851
 19. Garmin часовник - Александар С. реден број 353
 20. Garmin часовник - малолетно лице Ј.М. реден број 769
 21. Garmin часовник - Горан Ч. реден број 1323
  7+7 Аirpods и JBL слушалки
 22. Слушалки - Ивана М. реден број 2511
 23. Слушалки - малолетно лице И.П. реден број 2692
 24. Слушалки - Зоран Ј. реден број 7308
 25. Слушалки - Јанаки Н. реден број 4735
 26. Слушалки - малолетно лице М.Н. реден број 7940
 27. Слушалки - Панче Д. реден број 3749
 28. Слушалки - малолетно лице С.М. реден број 7613
 29. Слушалки - Димче М. реден број 7125
 30. Слушалки - Весна П. реден број 2943
 31. Слушалки - малолетно лице Х.М. реден број 2689
 32. Слушалки - малолетно лице Е.Р. реден број 7976
 33. Слушалки - Милан И. реден број 6262
 34. Слушалки - малолетно лице М.Л. реден број 3113
 35. Слушалки - Беса Р. реден број 5535
  7 велосидепски кациги
 36. Велосипедска кацига - малолетно лице Ф.Ц. реден број 3308
 37. Велосипедска кацига - Магдалена М.Т. реден број 637
 38. Велосипедска кацига - Билјана П. реден број 3578
 39. Велосипедска кацига - Емилија З.Г. реден број 4782
 40. Велосипедска кацига - малолетно лице Д.К. реден број 6884
 41. Велосипедска кацига - Фросина Ф. реден број 993
 42. Велосипедска кацига - Катерина М.Р. реден број 3146
  7 спортски ранци
 43. Спортски ранец - Ирена Т. реден број 2271
 44. Спортски ранец - Иван С. реден број 1808
 45. Спортски ранец - Драган Т. реден број 3430
 46. Спортски ранец - малолетно лице М.Ѓ. реден број 5990
 47. Спортски ранец - малолетно лице И.Б. реден број 2569
 48. Спортски ранец - Соња Д. реден број 7998
 49. Спортски ранец - Цвета Ч. Н. реден број 369

 

Добитниците кои не се пријавија додека беа повикувани, или чии претставници сакаа да ги подигнат наградите во нивно име не се запишуваа односно, нивното извлекување беше поништено и извлечени беа заменски добитници.

Честитки на учесниците и добитниците.

Пребарај

Најчести прашања

Доколку ви е потребен банкомат посетете го делот Локации на нашата веб страна, каде што може да го најдете најблискиот банкомат до вас.

За аплицирање за некој од нашите кредитни производи посетете го делот Кредити, каде што ќе може да аплицирате online или пак да аплицирате телефонски на бројот 15 110.

За увид на сметка online мора да имате корисничко име и лозинка за кои е потребно да се обратите во најблиската филијала. Преку e-banking и m-banking сервисите имате достапност од 24/7 online увид и плаќања преку вашите сметки.

За аплицирање за некоја од нашите кредитни картички, онлајн, може да го користите следниов линк Картички, доколку пак сакате индивидуални пресметки и телефонски да аплицирате може да се обратите на телефонот 15 110 - Ало Кредит.

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР

За дополнителни информации обратете се на

Веб-страницата на Стопанска банка АД - Скопје користи „колачиња“ кои собираат податоци за корисниците. Овие податоци помагаат на Банката да обезбеди подобро корисничко искуство, како и подобра функционалност на услугите и веб-страницата. Со одбирање на опцијата „Ги прифаќам сите колачиња“ давате согласност за начинот на кој ги користиме „колачињата“. За други опции, одете во „Поставки за колачиња“. Дополнително, користењето на веб-страницата на СБ не е условена од прифаќањето на колачињата иако на тој начин одредени процеси може да не бидат технички оптимизирани за вашето лично корисничко искуство.