КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ:
СТОПАНСКА БАНКА АД - СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР (02) 3100 109

 

адреса:
11 Октомври 7, 1000 Скопје, Република Македонија

факс:
+ 389
(02) 3114 503 

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

 

ПРОМОЦИИ

 

VISA Vero

ВРЕДНОСЕН ВАУЧЕР - 500 ДЕНАРИ

Промотивната понуда за НОВИ VISA Vero апликации примени во рамките на промотивниот период до 05.12.2017.

Клиентите кои ќе аплицираат за VISA Vero кредитните картички во овој период добиваат можност за новогодишен поклон од 500 МКД. За добивање на овој поклон ваучер наменет за користење во VERO/Jumbo маркетите потребно е клиентот да направи, најдоцна до 15.12.2017, најмалку 5 трансакции на било кое продажно место во Македонија или странство.

 

Кредитни картички

ПРЕСКОКНИ ЈА ОТПЛАТАТА ВО ОКТОМВРИ - ПЛАТИ САМО КАМАТА

Наградувајќи ја довербата на сите корисници на Visa и MasterCard кредитните картички, Стопанска банка во оваа есен Ви овозможува ОПУШТЕНО ЕСЕНСКО КУПУВАЊЕ. Во месечниот преглед кој ќе го добиете во Октомври 2017, Стопанска банка Ви овозможува 0% минимална месечна отплата на главницата од кредитните картички.

Сега полесно планирајте ги Вашите месечни трошоци и по летните одмори платете ја само каматата, без отплата на главнината.

По истекот на промотивниот период, добивате најниска отплата од само 3% за MasterCard и 5% за Visa кредитните картички. Овој попуст се однесува само на минималниот износ на месечната отплата што треба да се подмири во рамките на рокот за плаќање (а не и на пресметаната месечна камата), но Вие секогаш имате слобода да уплатите поголем износ согласно можностите, во било кое време и без никаков дополнителен надомест.

 

Пример:

Кредитни картички од кредитен циклус 4  со краен рок на плаќање на 27Ми  Октомври 2017

Кредитен лимит: 100.000 денари

Вкупно доспеан долг: 60.000 денари

Доспеана камата: 450 денари

Минимален износ за плаќање = 450 денари

Во дадениот пример, минималниот износ за плаќање од 450 денари клиентот треба да го плати заклучно со 27 Октомври 2017 

 

VISA Gold

Кредитна катичка со само 6,9% каматна стапка за целата 2017 година!

За сите ново одобрени апликации за VISA Gold кредитна картичка од 28/12/2016 до 31/12/2017 намалена каматна стапка од 6,9% годишно, со важност до крајот на 2017 година. Колку порано ја добиете вашата VISA Gold кредитна картичка, толку подолго уживајте во одличните привилегии и намалената камтна стапка!

 

VISA Gold CASH BACK Програма

И оваа година Стопанска банка на корисниците на VISA Gold кредитните картички им доделува месечен CASH BACK (враќање на готовина) во висина од 1% од прометот направен во трговската мрежа. CASH BACK програмата ја вклучува секоја трансакција која е направена на продажно место во државата и во странство, како и сите трансакции направени на домашни и странски интернет страници. Единствен предуслов за добивање на CASH BACK е секој месец прометот во трговија да изнесува најмалку 10.000 МКД, односно минимален CASH BACK од 100 МКД.

Готовинските трансакции, оние на банкомати и во филијали, не се дел од пресметката на месечниот CASH BACK.

Максимален CASH BACK во текот на еден месец изнесува 12.000 МКД.

Стопанска банка АД - Скопје, како општествено одговорна банка, продолжува и со Хуманитарниот Програм, во кој учествуваат сите корисници на VISA Gold кредитните картички. Имено, без никаков дополнителен трошок за корисниците, со секоја трансакција направена со Вашата VISA Gold картичка, Банката донира во хуманитарни цели. Односно, со секоја трансакција во износ до 5.000 МКД, Банката издвојува 5 МКД за хуманитарни цели, додека пак со секоја трансакција на споменатиот износ овозможувате донација од 10 МКД. Со користењето на картичката, не само што добивате најдолг грејс период (до 50 дена), уживате во премиум статусот и поволностите кои ги нуди, туку и го зголемувате Вашиот придонес кон заедницата.

Изборот на донацијата од собраните средства ќе биде направен во соработка со корисниците на VISA Gold картичките во текот на годината.

 

Кредитни картички - АТМ

ПРОМО КЕШ ВИКЕНД

ПРОМОЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА! Корисниците на Visa/MasterCard кредитните картички на Стопанска банка секогаш добиваат повеќе. И во оваа година СБ ја продолжува промотивната понуда со можноста за подигнување на готовина без провиција во текот на последните викенди од секој месец во 2017 г. Промотивната понуда важи само за подигнувањето на готовина од банкоматите на Стопанска банка.

 

Месец Промо Викенд
Јануари 27.01 - 29.01.2017
Февруари 24.02 - 26.02.2017
Март 24.03 - 26.03.2017
Април 28.04 - 30.04.2017
Мај 26.05 - 28.05.2017
Јуни 23.06 - 25.06.2017
Јули 28.07 - 30.07.2017
Август 25.08 - 27.08.2017
Септември 29.09 - 01.10.2017
Октомври 27.10 - 29.10.2017
Ноември 24.11 - 26.11.2017
Декември 29.12 - 31.12.2017

 

 

Кредитни картички - филијала

КЕШ НА РАТИ БЕЗ КАМАТА

Instant_kes_web_EN

ПРОМОЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА! Корисниците на Visa/MasterCard кредитните картички на Стопанска банка повторно добиваат повеќе. Повлекување на кеш на рати без камата само во филијалите на СБ. Дневниот лимит за повлекување е помеѓѕ 6.000 и 30.000 МКД и банката за услугата наплатува провизија од 5% од подигнатиот износ.

Можност за повлекување готовина до 10 рати без камата за износи до 15.000 МКД и до 12 рати без камата за износи од 15.001 до 30.000 МКД.

Печати