КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР +389 (0)2 3100-109

 

Адреса:
11 ОКТОМВРИ, 1000 СКОПЈЕ

Факс:
+389 (0)2 3114-503  

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

 

Најчесто поставувани прашања

 

Корисни совети

Бидете информирани околу користењето на картичките и нивната финкционалност, заштита и тајноста на податоците и ПИН кодот, како и евентуални блокади за подигнување готовина во некои држави. За повеќе информации јавете се во Контакт центарот достапен 24 часа на 02/3100-109 или на следниот линк.

 

Безбедно купување на интернет - 3D Secure

Картичките на СБ се првите картички во Република Македонија кои го поседуваат 3D Secure сертификатот (VbV & MC SecureCode) и овозможуваат највисок степен на сигурност при купувањето на интернет со Visa / MasterCard кредитна или дебитна картичка.

Повеќе информации на следниот линк.

 

MasterCard и VISA бесконтактни картички

Бесконтактната технологија е последниот развоен чекор кај картичките и овозможува брзи, лесни и сигурни плаќања насекаде во светот.

Стопанска банка АД Скопје започна со издавање на бесконтактни кон крајот на 2015 година, а сега веќе сите кредитни и дебитни картички кои ги издава банката се со бесконтактна технологија,

Повеќе информации и често поставувани прашања поврзани со бесконтактните картички и плаќања се достапни на следниот линк.