КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР +389 (0)2 3100-109

 

Адреса:
11 Октомври, 1000 Скопје

Факс:
+389 (0)2 3114-503  

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

Насоки за безбедно користење

 

Користењето на e-banking сервисот е максимално заштитено од неовластен пристап, бидејќи како заштита се користат современи методи на шифрирање и дигитален сертификат.


За пристап кон e-banking сервисот добивате корисничко име и лозинка, која при првото најавување задолжително ја менувате.

 

За сервисот за вршење плаќања добивате ОТП уред (за физички лица) односно УСБ со дигитален сертификат (за правни лица) за потпишување на налозите.

 

За подетални сигурносни инструкции за e-banking сервисот може да се информирате на линкот:

 

Е-banking сигурносни инструкции