КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ:
СТОПАНСКА БАНКА АД - СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР (02) 3100 109

 

адреса:
11 Октомври 7, 1000 Скопје, Република Македонија

факс:
+ 389
(02) 3114 503 

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

 

 

25.11.2014

 

70 години Стопанска банка АД - Скопје

Спектакуларен концерт на македонската филхармонија по повод 70 години Стопанска банка

Пред голем број на нашите вработени, високи владини претставници, менаџери на македонски компании и медиуми, вчера во Метрополис арената на скопски саем, Стопанска банка АД - Скопје на спектакуларен начин го одбележа својот јубилеј, 70 години од своето постоење. За време на настанот преку видео проекција беа презентирани дел од позначајните активности на банката реализирани во изминатите години, а беа презентирани и резултатите од проектот „Подари насмевка”  со кој се собраа 1 милион насмевки од граѓаните, а Стопанска банка донираше во Детските здравствени домови низ земјава. Прославата продолжи со спектакуларен едночасовен концерт на Македонската филхармонија  кои свиреа филмска музика, а посебен музички гостин беше и Калиопи. Прославата продолжи  со коктел и концерт на Калиопи до доцните часови.

 

 

20.11.2014

 

Announcement for non-working days in branch Kapistec 

 

Dear clients,

We inform you that the branch Kapistec is not going to work in 20.11.2014 (Thursday) and 21.11.2014 (Friday) due construction work.

 

 

20.11.2014

 

Соопштение за неработни денови на филијала Капиштец

Почитувани клиенти,

Ве информираме дека филијалата Капиштец нема да работи на 20.11.2014 (четврток) и 21.11.2014 (петок) поради извршување на градежни работи.

 

 

14.11.2014

Предавање на Економскиот Факултет - Скопје од страна на  г-дин Диомидис Николетопулос, Генерален Извршен Директор 

На 11-ти Ноември, г-дин Диомидис Николетопулс, Генералниот Извршен Директор на Стопанска Банка АД – Скопје, ја имаше честа да присуствува на Економскиот Факултет и да се обрати на студентите, во однос на новите предизвици во финансискиот сектор и рецептот за успех на Стопанска банка.

 

 

14.11.2014

Lecture at the Faculty of Economics - Skopje, by Mr. Diomidis Nikoletopoulos CEO

On November 11th, Mr. Diomidis Nikoletopoulos, the CEO of Stopanska Banka AD – Skopje had the pleasure to attend at the Faculty of Economics and to address the students concerning the latest challenges in the financial sector and what is the recipe for the success of Stopanska Banka.

 

 

10.11.2014

 

Јубилејна понуда за станбен кредит на Стопанска банка АД – Скопје 

 

По повод годишнината, 70 години од своето постоење, Стопанска банка создаде единствена понуда на станбен кредит, со која уште еднаш покажа дека се грижи за своите корисници и креира банкарски производи според потребите на граѓаните, овозможувајќи им што полесно да дојдат до посакуваниот дом.
Во својата јубулејна година, Стопанска банка започна нова, промотивна и единствена понуда на пазарот на станбени кредити. За сите поднесени барања за станбен кредит во периодот од 03.11. до 31.01.2015 година, се добива промотивна каматна стапка од 3% во првите три години, што претставува исклучителна можност за сите оние кои размислуваат за станбен кредит. 

 


 

 

22.10.2014

 

Соопштение за неработен ден - 23 октомври

Почитувани клиенти,

По повод државниот празник 23ти Октомври – Ден на македонската револуционерна борба, ве известуваме дека филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 23.10.2014 (четврток).

 

 

 

 

19.09.2014

 

Соопштение за јавност

 

Почитувани,

Се извинуваме на сите наши клиенти за евентуалните настанати прекини во работењето на 19.09.2014 (петок). Поради тоа, ве известуваме дека прекинот не е инициран од страна на Банката, туку се должи на изведувањето на проектот за промена на телекомуникациската инфраструктура на Македонски Телеком.

 

 

05.09.2014

 

Соопштение за неработен ден

 

Почитувани клиенти,

 

По повод државниот празник 8ми Септември – Денот на независноста, ве известуваме дека филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 08.09.2014 (понеделник). На располагање ги имате i-bank услугите, достапни 24 часа преку мобилната апликација, телефонско банкарство, e-banking и банкоматите на СБ, како и партнерите од трговската мрежа кои ги прифаќаат картичките од Стопанска банка.

Вработените и менаџментот на Банката ви го честитаат празникот!

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 


 

 

05.09.2014

 


Соопштение за неработен ден - 08.09.2014 (понеделник)

 

Почитувани клиенти,

По повод државниот празник 8ми Септември – Денот на независноста, ве известуваме дека филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 08.09.2014 (понеделник)

01.09.2014

 

Соопштение за прилагодување на работното време на филијалите

 

Почитувани клиенти, 

 

ве информираме дека Банката изврши прилагодување и усогласување на работните времиња на филијалите. Увид во работното време на секоја филијала можете да најдете на следниот линк.

 

Со почит,

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 


 

 

26.08.2014

 

Соопштение за неработен ден - 28.08.2014

 

Почитувани клиенти,

 

Ве информираме дека согласно Законот за празниците на РМ, поради верскиот празник Голема Богородица, платниот промет во РМ а со тоа и филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат на 28.08.2014 (четврток). Со редовно работно време, филијалите почнуваат на 29.08.2014 (петок). Во меѓувреме, на располагање ги имате i-bank сервисите достапни преку мобилен, телефон, компјутер и секако преку банкоматите на Банката. 

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 

19.08.2014

 

Најава за редизајн на e-banking платформата

 

Почитувани корисници,

 

 

Банката изврши прилагодување на дизајнот на e-banking платформата без притоа да ги промени функционалностите на системот кој го познавате и користите. Промените се однесуваат единствено на подобрен и помодерен изглед како и подобрен изглед на дел од извештаите.Се надеваме дека новиот дизајн ќе ви биде подобар за користење и дека ќе наидете на разбирање доколку во преодниот период настанат кратки прекини во работењето.

Со почит,

 

Стопанска банка АД – Скопје

На ваша страна

 

 

28.07.2014

 

Соопштение за филијала Веро 2

 

Почитувани клиенти,

Ве информираме дека филијалата Веро 2 - Тафталиџе нема да работи во периодот од 26.07 - 04.08.2014 поради извршување на градежни работи.

 

 

30.08.2014

 

Соопштение за неработен ден - 02.08.2014 (Илинден)

 

Почитувани клиенти,


По повод државниот празник 2ри август - Илинден, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 02.08.2014 (сабота).

 


 

 

24.07.2014

 

Соопштение за неработен ден, понеделник 28.04.2014 - Рамазан Бајрам

 

Почитувани клиенти,


По повод државниот празник Рамазан Бајрам, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 28.07.2014 (понеделник).

 


15.07.2014

 

Охридско лето 2014 - „ПОДАРИ НАСМЕВКА“ на Свеченото отворање 

 

Традиционално Стопанска банка АД - Скопје е спонзор на НУ Охридско лето и со што нуди помош во промоцијата на културните вредности и збогатување на програмата што ја следат љубителите на музиката, театарот и перформансот од Македонија.

Во склоп на свеченото отворање Стопанска банка беше присутна со својата хуманитарна акција „ПОДАРИ НАСМЕВКА“ и успеа од присутните гости да добие бројни насмевки и да ја зголеми основата за донација на медицинска опрема за детските клиники низ Македонија. Им благодариме на сите присутни и ги покануваме и понатаму во склоп на програмата на Охридско лето да донираат насмевки и да ја покажат својата хумана страна.

Фотографии од свеченото отворање се достапни на следниот линк.

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 


 

 

07.07.2014

 

Соопштение од Здружение на банкарство

 

Соопштението во целост може да го погледнете тука

 


 

 

03.07.2014

 

Презентација на проектот 70години во Штип

 

По повод прославата на 70годишнината денес во Штип Стопанска банка АД - Скопје организира целодневни активности со кои ќе ја претстави хуманитарната акција „ПОДАРИ НАСМЕВКА“ до своите клиенти и сограѓани но и ќе оствари посета и дружење на членовите на Управниот одбор со клиентите од Штип и од регионот.

 

Презентацијата на проектот за 70годишнината започна пред филијалата во Штип во 11 часот со обраќање од Генералниот извршен директор Г. Диомидис Николетопулос и од Регионалниот директор Весна Ангеличкова. Веднаш потоа присутните клиенти, соработници и сограѓани имаа можност да донираат насмевка и со тоа да дадат поддршка на проектот „ПОДАРИ НАСМЕВКА“.

Дел од менаџментот реализираше посета на клиенти во регионот по што во 21 часот следува забава на плоштадот во близина на филијалата со бендот EyeQ и DJ Илина.

 

 

 

 

 

 

26.06.2014

 

Оглас за вработување - советник за услуги на клиенти/продажба, Скопје, 5 работни места

 

 

20.06.2014


Голема хуманитарна акција на Стопанска банка АД – Скопје„ПОДАРИ НАСМЕВКА“ за децата на кои тоа им е најпотребно!

 

По повод 70-годишнината од своето постоење, Стопанска банка денеска започна голема хуманитарна акција под мотото „Подари насмевкаˮ, во која секој е повикан да учествува, едноставно да ја донира својата насмевка, а колку повеќе насмевки се соберат, толку повеќе средства Банката ќе донира. Крајната цел на овој проект е да се обезбеди донација на медицинска опрема за детските здравствени установи низ земјава, со што ќе се обезбеди подобра медицинска нега на децата на кои тоа им е најпотребно. 

Стопанска банка потекнува од локалните заедници низ Македонија, се развива благодарение на довербата која и ја укажуваат граѓаните и компаниите и веќе 70 години е нераздвоен дел од стопанството и животните приказни на луѓето од Македонија, и токму поради тоа ја осмисли оваа хуманитарна акција во која може да се вклучи секој граѓанин и секоја заедница а во интерес на децата кои заслужуваат насмевка секој ден од животот.За таа цел, во филијалите на Стопанска банка ќе бидат поставени фото-тотеми, каде секое заинтересирано лице ќе може да ја подари својата насмевка. Колку повеќе насмевки ќе се соберат, толку повеќе средства Банката ќе донира за детските здравствени установи.

Бројот на насмевки кои може да ги подари едно лице е неограничен, а насмевка може да се подари и на Фејсбук страната на Стопанска банка www.facebook.com/NaVasaStrana, како и преку фото патролите низ градовите, но и за време на бројните настани кои ќе бидат организирани по повод 70- годишнината. 

 

 

19.06.2014

 

Соопштение за ново работно време за филијала Веропулос (Веро 2)

 

Почитувани клиенти,


Ве информираме дека филијалата Веропулос – Веро 2 ќе работи од понеделник до петок од 09:00 – 14:00ч поради извршување на градежни работи.

 

 

15.06.2014

 

Интервју со Диомидис Николетопулос, Генерален извршен директор и Претседател на УО

 

Интервјуто во целост можете да го прочитате тука.

 


12.06.2014


Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

 

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото „на ваша страна“, Стопанска банка АД - Скопје ги следи потребите на своите клиенти, и за ова лето подготви освежувања на својата кредитна понуда со дополнителни поволности.

Имено, за сите поднесени или одобрени барања за Станбен кредит до 31.08.2014 година покрај гарантираните каматни стапки за првите 5 години Банката нуди и значително олеснување односно  0 денари за административни и трошоци за процена. Севкупно, понудата го прави овој кредитен производ особено поволен и атрактивен за сите оние кои посакуваат сопствен дом.

Додека за сите оние кои ова лето сакаат да инвестираат во реновирање и опремување на својот дом, Стопанска банка ги подобри и условите за кредитирање на потрошувачките кредити до 10.000евра, кои се без обезбедување, достапни за само 30минути од поднесување на барање во филијалата, и со 0 денари за административни трошоци до 31.07.2014.

Дополнителна поволност добиваат и клиентите кои ќе аплицираат за MASTERCARD кредитни картички до 31.08.2014 година, кои ќе добијат 0% каматна стапка за сите купувања направени до крајот на септември.

 

 

 

 

14.06.2014

 

Неработен ден - филијала Веропулос, Веро 2 Тафталиџе

 

Почитувани клиенти,

 

Ве информираме дека филијалата Веропулос во Веро 2, Тафталиџе нема да работи на 14.06.2014г. (сабота) поради изведување на градежни работи.

 


 

 

14.06.2014

 

Доделување на наградите за Trash Fashion 2014

 

Почитувани клиенти,

 

Денес во просториите на i-bank store на Банката се одржа свечено доделување на наградите на прво и второ наградените училишта од еко настанот Trash Fashion што и оваа година беше поддржан од Стопанска банка.

 

 

 

13.06.2014

 

 

Добитникот од VISA наградната игра отпатува за Бразил

 

 

Добитникот од наградната игра „Плаќај со VISA и отпатувај во Бразил“, вчера во попладневните часови отпатува за Бразил, со самиот почеток на Светското првенство во фудбал.

 

На добитникот Александар Шамакоски и неговата придружба му посака пријатен престој тимот од Стопанска банка. Добитникот ќе го следи во живо фудбалскиот натпревар Босна и Херцеговина - Аргентина во Рио де Женеиро.

 

05.06.2014

 

Стопанска банка дел од Меѓународниот добротврен базар на Macedonia Welcome Center

 

Во знак на поддршка на организацијата Меѓународен добротворен базар 2014 Стопанска банка е покровител на уметничката работилница за деца насловена „Дрво на среќата“ под раководство на Жанета Гелевска - Велјановска, познат македонски ликовен уметник. Настанот ќе се одржи во ГТЦ на 07.06.2014 со почеток од 11 часот.

Изработеното уметничко дело, труд на деца од меѓународните училишта во Македонија ќе биде стане дел од богатата уметничка колекција на Стопанска банка АД - Скопје.

 

 

05.06.2014

 

Trash Fashion 2014 во живо од i-bank storeСтопанска банка АД – Скопје повторно ја поддржува иницијативата Trash Fashion, во организација на НВО ОхО, која ги сплотува средните училишта од Македонија во интересен натпревар на модни решенија изработени од отпад. 
Иницијативата има за цел подобро разбирање на предностите на рециклирањето и разумното управување со отпадот што е предуслов за создавање на одржлива животна средина посебно за младите чијашто иднина е доведена во прашање со неправилното управување со ресурсите.

 
Trash Fashion 2014 се одржува во МКЦ, Скопје на 05.06 со почеток во 17 часот. Поради ограничениот простор а големиот интерес за следење на настанот Стопанска банка ги поканува сите навивачи, членови на тимови и гости на настанот да ја посетат i-bank store филијалата на Кеј 13 ноемврикаде во живо преку live stream ќе ги следиме ревијата, гласањето и прогласувањето на победниците на Trash Fashion 2014.

 

 


 

 

02.06.2014

 

Стопанска банка АД – Скопје поставува регионални стандарди за заштита на клиентите при e-commerce трансакции

Банката стана прв корисник на напредниот информациски производ од VISA кој нуди моќна превенција од злоупотреба при online плаќања и минимизирање на пречки во e-commerce трансакциите.

 

Стопанска банка АД – Скопје е горда што стана прв корисник во целиот CEMEA регион (Central Europe Middle East and Africa) на напредниот информациски производ од VISA кој им помага на корисниците да ги намалат ризиците од злоупотреба при e-commerce трансакции користејќи анализа на ризик во реално време. Сервисот е наречен VCAS (Visa Consumer Authentication Service) и е дизајниран за беспрекорна поддршка на 3D Secure (three domain secure) програмот како што е Verified by VISA или MasterCard Secure Code. Овој сервис е достапен единствено и бесплатно за сите VISA и MasterCard платежни картички од Стопанска банка АД - Скопје.

 
„Инспиративно е да се види Банка толку посветена на своите клиенти, што е подготвена да направи екстра напори и да имплементира нова технологија која ќе обезбеди дополнително ниво на заштита на интернет трансакциите за клиентите“, изјави Катажена Сошин, Регионален менаџер CIS&SEE, од VISA при нејзината посета на Стопанска банка АД - Скопје. „VCAS ќе и помогне на Стопанска банка да го намали ризикот од e-commerce злоупотреби користејќи анализа на ризикот во реално време. Ова решение е уште еден пример за тоа како ние ги користиме комплексните сознанија, кои VISA при процесирање на трансакциите ги собира, со цел да создадеме дополнителна вредност за трговците и нашите партнери финансиски институции. Бидејќи решението само ги известува клиентите при најризичните трансакции, повеќето клиенти ќе имаат брза и лесна автентикација на плаќања користејќи го Verified by Visa.“
 

„Со овој новитет, нашите клиенти имаат повеќе од само картичка во своите паричници, имаат клуч до e-commerce трансакции ширум светот, достапен 24/7. Корисниците на картички од Стопанска банка се први во земјава и пошироко да уживаат во највисокото ниво на заштита при online плаќања и за истото немаат дополнителни трошоци ниту мораат да направат екстра напор за да го добијат. Горди сме што продолжуваме да поставуваме стандарди за најдобро банкарско работење и нашиот тим останува целосно посветен на нашите клиенти благодарение на современата технологија која ни е секојдневно подостапна“, изјави Диомидис Николетопулос, Генерален извршен директор и Претседател на УО на Стопанска банка АД - Скопје

Печати