КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ:
СТОПАНСКА БАНКА АД - СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР (02) 3100 109

 

адреса:
11 Октомври 7, 1000 Скопје, Република Македонија

факс:
+ 389
(02) 3114 503 

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

 

 

09.03.2012

 

НОВО: Наградна игра за Visa кредитни картички „За купување на рати, Visa со патување ќе ви врати“

 

Уживајте во користењето на вашите Visa кредитни картички и купувајте на рати во се поголемата трговска мрежа. Само со овој мал услов станувате потенцијален добитник на една од вредните награди:

  • Патување за 2 лица во Дубаи
  • 2 х Викенд во Аурора за 2 лица

 

Правилата за наградната игра можете да ги најдете тука.

Листа на трговците кај кои е овозможено купување на рати БЕЗ КАМАТА со кредитните картички можете да најдете тука.

 

06.03.2012

 

Саем за градежништво 2012

 

Стопанска банка АД - Скопје зеде активно учество на Саемот за градежништво и RealEx Саемот за недвижности кој се одржува оваа година од 06.-10.03.2012 на Скопскиот саем. Саемот има за цел да ја претстави понудата на градежните компании на пазарот за недвижнини како и капацитетите достапни за населението и правните лица.

Согласно изнесеното на Конференцијата во организација на RealEx во 2011г. во Скопје во 2011 година пласирани биле 1200 готови станови а најголем развој во овој поглед има во населбите Аеродром и Кисела Вода. Побарувачката за станбени објекти е стабилна на 8.500 трансакции годишно и просечната цена по квадрат изнесува 1041 евра. Стопанска банка АД - Скопје на саемот ги претставува своите производи - станбени и хипотекарни кредити со кои доминира на македонскиот пазар. Пазарното учество од 40% докажува дека Банката развива производи кои се во склад со потребите на клиентите. Секако, во фокусот на интересот останува и понудата од проектот на Владата на РМ „Купи куќа, купи стан“ за кој Стопанска банка дополнително нуди и 50% попуст на нотарските трошоци со што на клиентите им го олеснува првиот чекор до сопствен дом.

 


05.03.2012

 

Стана милионер на 20 години со картичката од Стопанска банка

 

На 15.02.2012 година беа извлечени добитниците на наградната игра на Стопанска банка АД- Скопје - „Со картичка до милион“. Главната награда од 1 милион денари ја доби дваесетгодишниот Кирил од Скопје.
 

„Пресреќен сум и изненаден што токму јас сум добитникот на главната награда од наградната игра на Стопанска банка. Во декември излегов со намера да ги купам патиките што одамна ми се допаѓаа и при плаќањето, за прв пат ја искористив мојата Виса дебитна картичка. Во тој момент, не ни помислив дека оваа моја прва трансакција во трговска мрежа може да ми обезбеди учество во наградната игра и толку голема добивка. Наградата доаѓа во право време за моето семејство затоа што токму во овој период со мајка ми се подготвувавме да аплицираме за станбен кредит од Стопанска банка, па сега ќе настојувам парите да ги искористам дел за новиот дом, но дел секако и за некое интересно патување” – изјави Кирил, среќниот нов милионер.
 

27.02.2012

 

Стопанска банка традиционално присутна на Струмичкиот карневал

 

На најновото издание на Струмичкиот карневал продефилираа над 2000 групни и индивидуални маски додека жителите на Струмица и бројните гости во знак на поддршка на карневалот маскирани го следеа свеченото дефиле. За збогатување на настанот, Стопанска банка АД - Скопје изработи и подели неколку илјади хартиени маски а за најмладите овозможи и уникатен face paint кој на огромно задоволство успеа да ги претвори децата во пеперутки, кловнови и супер херои.

 

 

 

 


 

 

20.02.2012

 

Награда од Стопанска комора на Македонија за најголем донатор во 2011 година

 

Стопанска комора на Македонија прослави 90 години од нејзиното постоење на гала свеченост во присуство на 1200 видни гости. На свечениот чин, покрај членките на најстарата, најбројната и најголемата бизнис-заедница во земјава, присуствуваа претставници на државните органи, институции, дипломатскиот кор, претставници на меѓународни институции, здруженија и партнери, гости, пријатели и поддржувачи на  Стопанската комора на Македонија и на коморското работење од земјата и од странство. 

По повод големиот јубилеј и овојпат беше доделена Наградата на Стопанската комора на Македонија и во категоријата за најголема донаторска активност. Оваа година добитник на наградата е Стопанска банка АД - Скопје. Наградата ја прими Претседателот на Управниот одбор на Банката г. Глигор Бишев. Наградата е уште едно признание дека Банката е општествено одговорна компанија која се залага да биде повеќе инволвирана во проектите и активностите на заедницата и општеството во кое функционира.

 

 

Стопанска комора на Македонија прослави 90 години од нејзиното постоење на гала свеченост во присуство на 1200 видни гости. На свечениот чин, покрај членките на најстарата, најбројната и најголемата бизнис-заедница во земјава, присуствуваа претставници на државните органи, институции, дипломатскиот кор, претставници на меѓународни институции, здруженија и партнери, гости, пријатели и поддржувачи на  Стопанската комора на Македонија и на коморското работење од земјата и од странство. 

По повод големиот јубилеј и овојпат беше доделена Наградата на Стопанската комора на Македонија и во категоријата за најголема донаторска активност. Оваа година добитник на наградата е Стопанска банка АД - Скопје. Наградата ја прими Претседателот на Управниот одбор на Банката г. Глигор Бишев. Наградата е уште едно признание дека Банката е општествено одговорна компанија која се залага да биде повеќе инволвирана во проектите и активностите на заедницата и општеството во кое функционира.

 

 

16.02.2012

 

Заштеда на електрична енергија

 

Почитувани клиенти,

Вредноста на енергијата налага да управуваме со неа внимателно и рационално особено во периоди кога на земјата и се потребни дополнителни ресурси. Во таа насока, Стопанска банка АД – Скопје ги изгаси светлечките реклами во своите филијали. На овој начин, Банката како општествено одговорен корпоративен граѓанин се придружува кон заложбата за намалување на потрошувачката за енергија и со свој личен пример дава придонес во зголемувањето на  свесноста за потребата од штедење на електричната енергија.

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 

01.02.2012

Прилагодување на каматни стапки

 

Почитувани клиенти,

Ниската и стабилна инфлација и движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари детерминираа намалување на каматните стапки. Истовремено, поради ниската инфлација реалните каматни стапки остануваат на релативно високо ниво. Стопанска банка АД – Скопје следејќи ги ваквите движења како и потребите на стопанството на Република Македонија изврши прилагодување на каматните стапки со примена од 01.02.2012г.

Информацијата за новите каматни стапки е достапна на веб страницата и во секоја од нашите филијали.

Стопанска банка АД – Скопје
На ваша страна

 

 

17.01.2012

 

Соопштение за неработен ден 19.01.2012г. (четврток)


Почитувани клиенти,


По повод верскиот празник Богојавление (Водици), филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 19.01.2012г. (четврток).
На располагање ги имате i-bank услугите достапни преку телефон, e-banking и банкоматите на СБ, како и партнерите од трговската мрежа кои ги прифаќаат картичките од Стопанска банка.
Вработените и менаџментот на Банката ви го честитаат празникот!

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 


 


 


 

 

13.01.2012г.

 

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ПРОЕКТОТ “КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН”


Од 16.01.2012 (понеделник), Стопанска банка АД – Скопје за сите заинтересирани клиенти ќе организира Отворени денови во просториите на своите филијали за Проектот на Владата на Република Македонија „Купи куќа купи стан“.

На Отворените денови претставници на Банката детално ќе ги објаснуваат условите и критериумите за субвенционираните станбени кредити и ќе одговараат на вашите прашања поврзани со овој и другите станбени кредити достапни од Банката.

 

 

 

04.01.2012

 

Соопштение за неработни денови за Божиќните празници

 

Почитувани клиенти,


По повод претстојните Божиќни празници, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 06.01.2012г. (петок) и 07.01.2012г. (сабота).

 


 

 

29.12.2011г.

 

Соопштение за неработен ден - 02.01.2012г. (понеделник)

 

Почитувани клиенти,


По повод Новогодишните празници, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 02.01.2012г. (понеделник). Сабота 31.12.2011 е редовен работен ден за филијалите кои работат во сабота.

 

 

29.12.2011

 

Стопанска Банка прославува 67 години - спој на долгогодишна традиција и иновации во работењетоДенес 29.12.2011г, Стопанска банка прославува 67 години од основањето и постоењето во финансискиот и стопанскиот живот на нашата земја. Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, Стопанска банка АД – Скопје е горда што 67 години е лидер во банкарскиот сектор – со иновативни банкарски производи и услуги, со најголема база на клиенти од населението и корпоративниот сектор, со најголема актива и капитална сила.

 


 

 

29.12.2011г.

 

Изненадување за секој клиент по повод 67от роденден на Стопанска банка АД - Скопје

 

По повод прославувањето на 67от роденден на Стопанска банка АД - Скопје, Банката во трите свои филијали: Младина (на кеј), ГТЦ и Мајка Тереза подготви изненадувања за секој свој клиент.

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 

 

 

 

 

23.12.2011

 

Стопанска банка АД - Скопје го потпиша договорот за проектот на Владата на РМ „Купи куќа, купи стан“

 

На денешната прес конференција офицјално беа потпишани договорите за проектот „Купи куќа - купи стан“ помеѓу Министерството за финансии и 8 комерцијални банки меѓу кои и Стопанска банка АД - Скопје. Со овој договор од 2012 година субвенционираните станбени кредити стануваат достапни за сите граѓани на Р. Македонија кои ги исполнуваат условите наведени во проектот.

 

 

22.11.2011год.

 

Соопштение за зимските активности на Стопанска банка АД - Скопје

 

Почитувани,


И оваа година пред новогодишните и божиќните празници, кога сите подаруваат и празнуваат, Стопанска банка подготви изненадувања со кои сака да ја награди лојалноста на своите клиенти и да ја одбележи 67 годишнината од постоењето.  

 

                         

 

 

20.12.2011г.

 

Предновогодишно дружење со трговците партнери на Стопанска банка АД - Скопје

 

На 16.12.2011г. (петок), Стопанска банка АД - Скопје организираше свечена средба во бизнис центарот CityHall со своите трговци партнери од областа на градежништвото, недвижности, автомобилска индустрија, трговија со стоки за широка потрошувачка.

 

 

20.12.2011

 

Стопанска банка - кум на Св. Никола во Прилеп, 19.12.2011г.

 

На 19.12.2011 во градот под Марковите кули - Прилеп, Стопанска банка АД - Скопје го предаде своето кумство за Св. Никола од 2011 година за среќна и бериќетна година за сите во присуство на највисоките претставници на МПЦ, градоначалникот на град Прилеп и врвниот менаџмент на Банката и илјадници граѓани на Прилеп

<ВИДЕО>

 

 

16.12.2011

 

Повелете на големата прослава на Св. Никола во Прилеп

 

Почитувајќи ја традицијата на градот Прилеп за обележување на Св. Никола како патрон празник, честа да биде домаќин на овогодинешната прослава ја има Стопанска банка АД – Скопје која веќе со генерации е нераздвоен дел од економијата и дејствувањето на градот под Марковите кули.

 

 

09.12.2011г.

 

Шест години од воведувањето на Виза Веро картичката

 
Во 2005 година, Стопанска банка АД – Скопје и Веро ја воведоа првата ко-брендирана Виса картичка на пазарот. Eдинствена од ваков вид и препознатлива по својата бонус понуда, Виса Веро картичката стана препознатлив бренд како за Банката така и за Веро маркетите. Со користење на оваа картичка, клиентите секој месец добиваат бонус во своите месечни извештаи, во зависност од испазарениот износ како во Веро, така и во целата трговска мрежа на Банката.
  

 


 

 

07.12.2011

 

Соопштение за неработен ден - 08.12.2011 (четврток)

 

Почитувани клиенти,

По повод државниот празник „Св. Климент Охридски“ филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат во четврток, на 08.12.2011г.
На располагање ги имате i-bank услугите достапни преку телефон, e-banking и банкоматите на СБ, како и партнерите од трговската мрежа кои ги прифаќаат картичките од Стопанска банка.

Вработените и менаџментот на Банката ви го честитаат празникот!

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 


 

 

05.12.2011 Скопје

 

Интервју со Тони Стојановски, Заменик генерален директор и член на Управен одбор

Новинар: Мирче Јовановски, Дневник

 

02.12.2011г.


Продолжува Супербренд караванот на Стопанска банка

 

По повод значајните јубилеи кои годинава Банката ги прославува како и поради признанието Супербренд кое клиентите и стручната комисија и го додели на Банката, продолжува Супербренд караванот на Стопанска банка преку организирање на коктели но овој пат во Југоисточниот дел на Македонија.

 


 

 

29.11.2011г.

 

ЈАВЕН ПОВИК за учество на 28-та седница на Собранието на акционерите на Стопанска банка АД – Скопје

 

 

 

 

24.11.2011г.

 

Донација од Стопанска банка АД - Скопје за Институтот по белодробни заболувања кај децата - Козле

 

Во рамки на заложбите Стопанска банка АД – Скопје да биде компанија која темелно ги применува принципите на општествена одговорност, Банката препознава проекти кои ќе имаат трајна вредност и ќе создадат позитивен напредок, посебно во здравствените институции. Оттаму, со цел да придонесе во обновувањето на опремата со која располага Институтот по белодробни заболувања кај децата - Козле, Банката одобри донација на “LF-DP” флексибилен фибер ендоскоп за бронхоскопија од марката Olympus.

 

 

 

22.11.2011г.

Соопштение за неработен ден - 26.11.2011г. (сабота)

 

Почитувани клиенти,


Ве известуваме дека поради унапредување на системот со кој работи Стопанска банка, филијалите на Банката нема да работат на ден сабота, 26.11.2011 година. Следен работен ден на филијалите е понеделник, 28.11.2011 година.
 

 


 

 

21.11.2011г.


Соопштение за неработен ден - Ден на дрвото, 23.11.2011г.

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека по повод Денот на дрвото, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат во среда, на 23.11.2011г.
На располагање ги имате i-bank услугите достапни преку телефон, e-banking и банкоматите на СБ, како и партнерите од трговската мрежа кои ги прифаќаат картичките од Стопанска банка.

Вработените и менаџментот на Банката ви го честитаат празникот!

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 


 

 

Скопје, 18.11.2011г.

 

50 години последипломски студиум по монетарна економија на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

 

На 18.11.2011 година (петок) се прославува значаен јубилеј – 50 години од основањето на последипломскиот студиум по монетарна економија на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј„ – Скопје.

 

 

 

15.11.2011г.

 

Со картичка до 1 милион денари - Нова наградна игра на Стопанска банка АД - Скопје

 

Почитувани клиенти,

 

Од денес 15.11.2011год., Стопанска банка АД - Скопје започнува со најновата наградна игра со кредитните и дебитните картички на Банката под мотото „Со картичка до 1 милион денари“.

Имено, со користење на вашите дебитни и кредитни картички, со секоја сметка поголема од 300 денари стекнувате право за учество во извлекувањето и сте се поблиску до главната награда од 1 МИЛИОН ДЕНАРИ и другите бројни вредни парични награди. 

Печати