Платен промет во странство

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ:
СТОПАНСКА БАНКА АД - СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР (02) 3100 109

 

адреса:
11 Октомври 7, 1000 Скопје, Република Македонија

факс:
+ 389
(02) 3114 503 

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

3D_Secure_slika_za_web

Платен промет во странство

ИНФОРМАЦИЈА:


Не заборавајте да го користите ДЕВИЗНОТО ПЛАЌАЊЕ во странство за сите физички и правни лица корисници на e-banking сервисот.

За нови корисници потребно е само да се пополнат следните документи и да ги доставите во една од филијалите на Банката по што ќе ви биде овозможена оваа нова услуга.

 

 Правни лица: 

Договор за правни лица за користење на e-banking сервисот

Овластување за правни лица

Пријава за корисници

 

 

Физички лица

Договор за физички лица за користење на e-banking сервисот

Овластување за физички лица

 

 

Упатство за девизни налози за плаќања во странство

Упатство за купување и продажба на девизи на e-banking

 

НАПОМЕНА: e-banking сервисот работи на оперативен систем Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 (Mac OS, Linux Based, Windows 2000, Windows XP без SP3 не се поддржани)

Печати